21 Ağustos 2014 Perşembe

Hassas ciltler için dermokozmetikler

Hassas cilt problemleri




Cilt hassasiyetinin daha önce tüm cilt tiplerinde görülebilen bir durum olduğunu ve cildini hassas cilt tipi olarak tanımlayanların oranının %80 civarında olduğunu belirtmemiz gerekir. Bu yazımızda cilt hassasiyetini arttıran, hassasiyete sebep olup ortaya çıkaran faktörlerden bahsedeceğiz.

Sigara, alkol, zorlu çalışma ve yaşam şartları, az uyku, içinde bulunan iklim faktörleri ve güneş ışınları gibi etkenler cildin dış yüzeyinin zayıflamasını, sinirsel rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Hassas ciltten kurtulmak veya engellemek için öncelikli olarak yukarıda adı geçen etkenlerden kurtulmak gerekir. Sonrasında hassas ciltler için üretilmiş olan cilt bakımı programları denenebilir. Cildinizin temizliğini yaparken deforme edici hareketlerden kaçınılmalı ve nazik olunması gerekmektedir. Haftada bir kere cildinizin kurumaması için nemlendirici maske yapılması uygundur. Banyo yaparken çok sıcak su kullanılmaktan kaçınılmalı kışın kaloriferin üzerine ıslak bez koymak faydalıdır. Bu şekilde havadaki nem miktarını arttıracaksınız. Nemsiz ciltlerin her zaman daha kırılgan olduğunu asla unutmayın.

Dış bakım olduğu gibi iç bakım da önemlidir. Cildin sağlıklı beslenmesi için gerekli olan vitamin ve minarellerin bulunduğu yiyecekler yenilmeli, kan dolaşımını kolaylaştıran papatya, ebegümeci ve anason çayları tüketilmelidir. Yeterli miktarsa su içtiğinizden emin olun.

Son olarak aşağıda konusunda uzman bir doktor arkadaşımın maske ve hassas cilt bakımı önerilerini anlatarak konuyu noktalamak istiyorum.

Hassas ciltler için uzman önerisi dermokozmetkler :


Hassas ciltler için klasik kozmetik bakım ürünlerinden kaçınmak ve mümkün olduğunca hassas ciltler için dermokozmetik ürünler kullanmaya özen gösterin.

Bu amaçla Bioderma Sensibio Serisi ürünler ,  Dermalogica Ultracalming serisi ürünler , ve DDF Ultralie Oil Free Dew Serisi ürünleri en çok tercih edilen ürünlerdir. Bioderma Sensibio Mask haftada 2 kez uygulanabilir. Hassas ciltler için temizleyici olarak Bioderma Sensibio H2O yu kullanmanız da faydalı olacaktır.



Özetle toparlamak gerekirse cilt hassasiyetinin sebepleri; Sigara ve alkol kullanımı, uykusuzluk, dış etkenler ve buna bağlı olarak zorlu çalışma ortamlaı, kullanmakta olduğunuz kozmetik ürünlerinden bazıları, güneş ışınlarına fazla maruz kalmak, kalıtım özelliklerine bağlı olarak bazı sinirsel rahatsızlıklarının olduğunu söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder