26 Şubat 2013 Salı

Dermokozmetik nedir?

Dermokozmetik

Dermokozmetik nedir?


Belki bunu anlatmak için bu terimin ilk nasıl kullanılmaya başlandığını izah etmek gerekir.DDF Markasının ( Doctors Dermotologic Formula) ilk üreticisi olan bir Dermatolog Doktorun, hastalarını ilaçla tedavi etmekte yetersiz kaldığı cilt problemleri  ile karşılaştığı  , ancak kozmetik ürünler tarafından da başarı sağlanamayan  durumlarda , tedavi ve korumaya yönelik bir kısım cilt ürünlerini formüle etmesi sonucu, dermokozmetik , ya da kozmetik kavramları ortaya çıktı.

Avene Trixera


Dermokozmetik   formüller, etkinlik, yan etki, raf ömrü ve stabilite, ve toksisite açısından en az ilaçlar kadar hassas testlerden geçen, klinik şartlarda geliştirilen ve test edilen ürünlerdir.

Ülkemizdeki belli başlı Dermokozmetik markalar  Avene, Babe,  DDF, Lierac , Bioderma, Uriage, Neostrata ,Mustela  vb .


Dermokozmetik  ürünlerin neredeyse tamamı eczanelerde satılır. Ancak bazı markalar hem eczanelerde hem de eczane dışında satılırlar. Fakat tüm dermokozmetik ürünlerin ortak yanı, farklı sorunlara yönelik, farklı cilt tiplerine göre ayrı ayrı çözümler sunmaları ve mutlaka bir dermatolog hekim ya da cilt bakım uzmanı tarafından önerilmeleridir.

Zira yanlış dermokozmetik ürün kullanımı ciltte başka problemlere sebep olabilir. Dermokozmetik ürünler oldukça etkin formüllerden oluşurlar. Örneğin , Akne tedavisinde, salisilik asit, alfa hiidroksit asit olan glikolik ve kojik asit içeren formüller buna örnek sayılır.

Saç ürünleri ile ilgili dermokozmetik ürünler de oldukça yaygın olarak kullanılırlar.  Babe , Ducray , Klorane ve Phyto Saç ürünleri buna iyi bir örnektir.Tüm bu marka ve ürünlere www.dermomarket.com adresinden ulaşabilirsiniz.




1 yorum:

  1. kendı reklamınız yapmak ıcın ıyı bır baslık seçmişsiniz

    YanıtlaSil