18 Şubat 2014 Salı

En iyi güneş kremleri

Güneş Kremleri 

En iyi güneş Kremleri
Dermokozmetik Güneş Kremleri


Güneşten korunmak günümüz insanı için kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi. Çünkü doğal hayattan uzak, kapalı mekanlarda çalışan, kapalı vasıtalar ile hatta yer altından seyahat eden insanlar , aşama aşama güneşe maruz kalarak cildin doğal güneş kalkanının oluşmasına fırsat tanımadan , genellikle aniden ve uzun süre güneşe çıkıyorlar ve hem güneş yanıkları hem de lekelerle uğraşmak zorunda kalıyorlar.  Bu yüzden güneş kremi ya da diğer güneşten koruyucu ürünler gündelik hayatın kaçınılmaz bir parçası.

Bir çok farklı güneş krem, losyonu ya da muhtelif farklı formlarda güneş ürünleri mevcut. Bunlarda hangisi daha iyi, en iyi güneş kremi hangisi gerçekten kafalar karışıyor. Önce şunu söylemek lazım ki , elbette bu sorunun tek bir cevabı yok . En azından şu kesin :  Dermokozmetik güneş kremlerini tercih etmelisiniz .

Dermokozmetik güneş kremleri hangileri? 

Ülkemizde , tüm dünyaca kabul edilmiş dermokozmetik markalar mevcut. Bu markalar yaygın olarak dermokozmetik satan eczanelerde  bulunmakta. İlk akla gelen firmalar, Avene, Babe, Bioderma, La Roche Posay, Vichy, Mustela , Heliocare Güneş ürünleri,  Hamilton Güneş kremleri ve Çok reçete edilen Solante güneş kremleri

Bunun dışında dermokozmetik sayılmayan ama dermokozmetiğe yakın markalar da mevcut. Bunlara eczane kozmetiği de diyebiliriz. Elbette normal klasik güneş koruma ürünlerinin yanında, dermokozmetik mineral makyaj ürünleri de güneş koruma özelliğine sahip olabiliyor. Bu tip güneş koruma özelliğine sahip mineral makyaj ürünlerine örnek olarak Jane İredale Makyaj ürünlerini göstermek mümkün. Yine Young Blood makyaj ürünleri ve Physicians Formula makyaj ürünleri de güneşten koruma yeteneğine sahip ürünler içeriyor. 

Jane İredale Makyaj Ürünleri

En iyi güneş kremi hangisi ?

En iyi güneş kremi elbette sizin cildiniz için en uygun olan güneş kremidir. Örneğin cildiniz yağlanmaya eğilimli ve akne-sivilceye yatkın ise, yağsız ( Oil Free ) formda güneş kremleri kullanmanız daha doğru olur.  Cildiniz hassas ise hassas ciltler için hazırlanmış özel formülleri tercih etmelisiniz. Çocuklar ve hamileler için daha güvenli olan ve kimyasal güneş filtreleri yerine fiziksel güneş filtreleri  içeren özel güneş koruma ürünlerini tercih etmek doğru bir davranış olur. 

Yüz için güneş koruyucu olarak krem , emülsiyon , jel ya da compact ürünler tercih edilirken, vücut için kullanımı daha kolay ve kolay emilen losyon ve spreyler daha uygundur. 

Çocuklar-bebekler için güneş ürünleri

Güneşin bebek ve çocukların gelişimine katkısı olduğu gibi zararlı ışınlarından dolayı cilt sorunlarına neden olması da kaçınılmaz etkileri arasındadır. Bebeklerin ve çocukların cildi, yetişkinlerin ciltlerine oranla çok daha hassas ve ince yapılıdır. Bu gerçek de göz önüne alındığında; bebek ve çocukların hassas ciltlerini güneşin zararlı ışınlarından korumaya oldukça özen gösterilmeli ve kullanılacak güneş ürünlerinin içeriklerine dikkat edilmelidir. Bebek ve çocuk için güneş kremlerinde, yüksek koruma faktörü içeren güneş kremleri en iyi korumayı sağlamayı hedeflerken mineral içerikli ve besleyici doğal özlerle zenginleştirilmiş güneş kremleri bebek ve çocukların hassas ciltlerini besleyerek güçlendirmeye destek sağlar. Güneş koruyucu kremlerin bebeklerin veya çocukların hassas ciltlerine, güneşe çıkmadan en az 30 dakika önceden uygulanması ve gün içerisinde uygulama tekrarı yapılması en etkili koruma olacaktır. Bebek/çocuk güneş kremleri ve losyonlarında en fazla tercih edilen markalar; Bioderma, Babe, Chicco, Coola, Klorane, Mustela, Sebamed, Solante ve Vichy’ dir.


1 yorum: